Deser malinowy

11 listopada 2009,
dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 600 g malin
– 400 ml kremówki
– 400 g jogurtu naturalnego
– cukier puder
– 3 łyżeczki żelatyny
– łyżka brązowego cukru

Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/8 szklanki gorącej wody. Ubić śmietanę kremówkę, w osobnym naczyniu ubić jogurt i dodać żelatynę. Połączyć masę jogurtową ze śmietaną i chwilę ubijać. Do smaku dodać cukier puder.
Maliny wyłożyć na dno szklanego naczynia. Przykryć je śmietanowym puchem. Odstawić do lodówki w celu schłodzenia. Posypać brązowym cukrem przed podaniem.

file1257930229



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...