Deser malinowy

11 listopada 2009, dodał: Tomanek
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
– 600 g malin
– 400 ml kremówki
– 400 g jogurtu naturalnego
– cukier puder
– 3 łyżeczki żelatyny
– łyżka brązowego cukru

Przygotowanie:
Żelatynę rozpuścić w 1/8 szklanki gorącej wody. Ubić śmietanę kremówkę, w osobnym naczyniu ubić jogurt i dodać żelatynę. Połączyć masę jogurtową ze śmietaną i chwilę ubijać. Do smaku dodać cukier puder.
Maliny wyłożyć na dno szklanego naczynia. Przykryć je śmietanowym puchem. Odstawić do lodówki w celu schłodzenia. Posypać brązowym cukrem przed podaniem.

file1257930229



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...