Delikatne żeberka z warzywami z parowaru

23 lutego 2010, dodał: Anullka
Artykuł zewnętrzny

Zdrowo i smacznie ,polecam:)

  • 80 dkg chudych żeberek wieprzowych
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do żeberek
  • 1 por
  • 3 marchewki
  • 3 cebule
  • 2 szklanki zielonego mrożonego groszku

Żeberka pokroić na porcje. Natrzeć przyprawą do żeberek. Nalać wodę do parowaru, ułożyć żeberka i nakryć drugą nadstawką. Ułożyć ulubione warzywa: marchewkę, mrożony groszek, cebulę, por. Zamknąć parowar. Ustawić czas na 40 min. Po 20 min zdjąć nadstawkę z warzywami. Nakryć żeberka i dalej parować następne 20 min. Na 5 min przed wyłączeniem żeberek wstawić warzywa znów. Gdy żeberka są gotowe wyłożyć na półmisek, posypać lekko solą i pieprzem. Obok ułożyć warzywa.

Można zacząć parować warzywa ,na 20 min przed wyłączeniem żeberek.

Smacznego.

file1266942470