Czosnkowe ziemniaczki z grilla

28 maja 2013,
dodał: Malgosia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 10 młodych ziemniaków,

– 3 ząbki czosnku,

– oliwa z oliwek,

– pieprz,

– sól,

– masło czosnkowe.

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy i nakłuwamy (np. za pomocą patyczka do szaszłyków). Każdy ziemniak z osobna układamy na folii aluminiowej. Czosnek wyciskamy, mieszamy z solą oraz pieprzem i obsypujemy każdego ziemniaka. Następnie polewamy odrobiną oliwy z oliwek, zawijamy szczelnie w folię i kładziemy na grill. Piec ok.15-20 min. Podawać na gorąco z kawałkiem masła czosnkowego.

 

fot redakcja

 

fot redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Na włosy świetnie działają wszelkie wcierki trychologiczne np peeling kwasowy i inne specyfiki...
Nadkwasota
Czy ktoś skutecznie wyleczył nadkwasotę dzięki diecie lub naturalnym metodom: zioła, suplementy itp?...
Co sądzicie o liposukcji.
Liposukcja jest dość inwazyjnym zabiegiem, związanym z koniecznością miejscowego znieczulenia. Problemem są jednak częste...
Powiekszenie biustu
W Pure Clinic w Lublinie wykonywane jest powiększanie piersi z użyciem przeszczepu tłuszczu. Jestem...