Czosnkowe ziemniaczki z grilla

28 maja 2013, dodał: Malgosia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 10 młodych ziemniaków,

– 3 ząbki czosnku,

– oliwa z oliwek,

– pieprz,

– sól,

– masło czosnkowe.

Wykonanie:

Ziemniaki dokładnie myjemy i nakłuwamy (np. za pomocą patyczka do szaszłyków). Każdy ziemniak z osobna układamy na folii aluminiowej. Czosnek wyciskamy, mieszamy z solą oraz pieprzem i obsypujemy każdego ziemniaka. Następnie polewamy odrobiną oliwy z oliwek, zawijamy szczelnie w folię i kładziemy na grill. Piec ok.15-20 min. Podawać na gorąco z kawałkiem masła czosnkowego.

 

fot redakcja

 

fot redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.