Czosnkowe devolaye
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka na 4 sztuki
ok. 70-80 g. masła
2 ząbki czosnku
10 dag. żółtego sera
1 łyżeczka jarzynki
2 jajka
sól
buka tarta
olej do smażenia
Mięso podzielić na porcje, delikatnie utłuc tłuczkiem. Posypać ze wszystkich stron jarzynką, odstawić na godzinę. W tym czasie utrzeć masło z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodać szczyptę soli. Ser pokroić na paski o długości 5-6 cm. Na każdym płacie mięsa rozsmarowywać po 1 czubatej łyżce masła i układać kawałek ser. Zwijać, zanurzać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju przez ok. 10 minut na każdej stronie.
Więcej przepisów na stronie:
http://melagotujeitestuje.blogspot.com/