Czosnkowe devolaye

3 lutego 2013, dodał: M N
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
1 podwójna pierś z kurczaka na 4 sztuki
ok. 70-80 g. masła
2 ząbki czosnku
10 dag. żółtego sera
1 łyżeczka jarzynki
2 jajka
sól
buka tarta
olej do smażenia
Mięso podzielić na porcje, delikatnie utłuc tłuczkiem. Posypać ze wszystkich stron jarzynką, odstawić na godzinę. W tym czasie utrzeć masło z przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku, dodać szczyptę soli. Ser pokroić na paski o długości 5-6 cm. Na każdym płacie mięsa rozsmarowywać po 1 czubatej łyżce masła i układać kawałek ser.  Zwijać, zanurzać w rozmąconym jajku i obtaczać w bułce tartej. Smażyć na oleju przez ok. 10 minut na każdej stronie.

Więcej przepisów na stronie:

http://melagotujeitestuje.blogspot.com/

file1359916980



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...