Czerwona fasola po kijowsku (zmodyfikowana po mojemu)

13 lutego 2010, dodał: molly
Artykuł zewnętrzny

2 puszki czerwonej fasoli
¼ kostki masła
2 ząbki czosnku
jajko
bułka tarta
szczypta soli

olej do smażenia

Masło połączyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Fasolę dokładnie odsączyć z zalewy, ugnieść tłuczkiem do ziemniaków lub widelcem, dodać szczyptę soli i wymieszać.
Jeśli masa fasolowa jest zbyt rzadka, dosypać bułki tartej. Formować w rękach wałeczki. W każdym zrobić wgłębienie, w które nałożyć część masła czosnkowego i zakleić tak, żeby masło znalazło się w środku. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać od razu (masło musi być płynne). Z podanych proporcji wychodzi 6 lub 7 sztuk.

Podawać z ziemniakami z wody, surówką lub sałatką, albo sosem czosnkowym.

Smacznego :)

file1266084935



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...