Czekoladowy ryż

11 lipca 2011,
dodał: wiola28a
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

150 g ryżu Kupiec,
600 ml mleko,
1 łyżka masło,
80 g czekolada gorzka,
3 łyżki cukier,
50 g śmietana 12-procentowa,
1 szczypta cynamonu

Ryż gotuj w mleku, aż zmięknie (około 20 minut, bez przykrycia, na małym ogniu). Wymieszaj, dodaj masło, czekoladę i cukier, podgotuj jeszcze chwilę, aż wszystko dokładnie się połączy. Zdejmij z ognia, dodaj śmietankę oraz cynamon.
Podawaj na ciepło lub zimno, przybrany owocami, orzechami lub/ i startą czekoladą wedle uznania. Sprawdzony świetny deser. Polecam ;)



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...