Czekoladowy fondue i owocowy szał

16 lipca 2012,
dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 gram półsłodkiej czekolady

1/2 szklanki śmietany do ubijania

3 łyżki soku pomarańczowego

1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

Roztopić czekoladę w garnku do gotowania na parze. Dodać śmietanę, skórkę oraz sok. Wymieszać dokładnie składniki. Wylać do miseczki do fondue ustawionej nad palnikiem. Można zanurzać w nim truskawki, morele, brzoskwinie itd.

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
Włókniaki na powiekach
> rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
Nadkwasota
Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
Włosy wypadają i łamią się... jak s…
Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...