Czekoladowy fondue i owocowy szał

16 lipca 2012, dodał: Joanna
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

200 gram półsłodkiej czekolady

1/2 szklanki śmietany do ubijania

3 łyżki soku pomarańczowego

1 łyżeczka skórki otartej z pomarańczy

Roztopić czekoladę w garnku do gotowania na parze. Dodać śmietanę, skórkę oraz sok. Wymieszać dokładnie składniki. Wylać do miseczki do fondue ustawionej nad palnikiem. Można zanurzać w nim truskawki, morele, brzoskwinie itd.

fot: redakcja



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...