Czekoladowy budyń domowej roboty

19 października 2011, dodał: wodniczka100
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki cukru
  • 2,5 łyżki mąki
  • 1,5 tabliczki czekolady gorzkiej

Gorzką czekoladę kruszę do rondelka
na ogniu roztapiam, jakże chęć jest wielka
by ją zjeść, lecz muszę deser przygotować,
żółtka z cukrem ubić sił swych nie żałować.
Dodam czekoladę, mąkę trochę mleka,
wszystko zgrabnie mieszam i niech chwilę czeka
gdyż gotuję resztę mleka na kuchence,
masę w niego wlewam i rogalką kręcę
aby żadne grudki tutaj nie powstały
już mi ślinka cieknie lecz gorący cały.
No i budyń wlewam w mig do salaterek
na jesienne chłody to super deserek.
A potem już będę żwawa jak motylek,
mrozy mi nie straszne i do wiosny byle…



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...