Czekoladowiec kokosowy
Artykuł zewnętrzny
Czekoladowiec kokosowy
Ciasto:
- 1 szkl. mąki pszennej
- 400, 1 szkl. cukru,
- 1 szkl.oleju, 5 jajek,
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia.
Jajka całe ubić z cukrem dodać ubijając mąkę, proszek do pieczenia i olej. Wylać ciasto na dużą blachę. Piec ok. 35-40 min.
Krem:
- 500 ml. śmietany 30%,
- 2 tabliczki białej czekolady,
- 100 gr wiórek kokosowych.
Roztopić 2 tabl.czekolady-przestudzoną czekoladę wlać do ubijanej śmietany i wsypać wiórki.
Ciasto ostudzone przekroić na 2 części. Przełożyć kremem. Wierzch ciasta można posmarować cienko kremem i zetrzeć ze cztery kostki ciemnie czekolady
Smacznego.