Czekoladowiec kokosowy

18 października 2011, dodał: Erna
Artykuł zewnętrzny

Czekoladowiec kokosowy

Ciasto:

  • 1 szkl. mąki pszennej
  • 400, 1 szkl. cukru,
  • 1 szkl.oleju, 5 jajek,
  • 3 łyżki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia.

Jajka całe ubić z cukrem dodać  ubijając mąkę, proszek do pieczenia i olej. Wylać ciasto na  dużą blachę. Piec ok. 35-40 min.

Krem:

  • 500 ml. śmietany 30%,
  • 2 tabliczki białej czekolady,
  • 100 gr wiórek kokosowych.

Roztopić 2 tabl.czekolady-przestudzoną czekoladę wlać do ubijanej śmietany i wsypać wiórki.

Ciasto ostudzone przekroić na 2 części. Przełożyć kremem. Wierzch ciasta można posmarować cienko kremem i zetrzeć ze cztery kostki ciemnie czekolady

Smacznego.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...