Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

29 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szkl. mąki, 2  łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 szkl. cukru, kilka kropel olejku cytrynowego, 10 dag rodzynek, 70 g gorzkiej czekolady, 2 jajka, 1/2 szkl. oleju, 400 g jogurtu naturalnego, 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki.

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i  posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i  dżemem. Wsypać mąkę z dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

file1351537149



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.