Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

29 października 2012,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szkl. mąki, 2  łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 szkl. cukru, kilka kropel olejku cytrynowego, 10 dag rodzynek, 70 g gorzkiej czekolady, 2 jajka, 1/2 szkl. oleju, 400 g jogurtu naturalnego, 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki.

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i  posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i  dżemem. Wsypać mąkę z dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

file1351537149



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....