Czekoladowe muffinki z rodzynkami i nutą porzeczkową

29 października 2012, dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

2 szkl. mąki, 2  łyżeczki proszku do pieczenia, 1/3 szkl. cukru, kilka kropel olejku cytrynowego, 10 dag rodzynek, 70 g gorzkiej czekolady, 2 jajka, 1/2 szkl. oleju, 400 g jogurtu naturalnego, 1/2 szkl. dżemu z czarnej porzeczki.

Mąkę zmieszać z proszkiem, cukrem, rodzynkami i  posiekaną czekoladą. Jajka utrzeć z olejkiem cytrynowym, olejem, jogurtem i  dżemem. Wsypać mąkę z dodatkami, dobrze wymieszać. Masą napełnić papilotki, wstawić do foremek. Piec ok. 25 min w temp. 190st.

file1351537149



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...