Czekoladowe muffinki z kawałkami jabłka
Artykuł zewnętrzny
200 g margaryny 130 g cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 2 łyżki kakao 200 ml mleka 3 jajka szczypta soli 380 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1duże jabłko (pokroić na małe kawałki) Margarynę,cukier puder,cukier waniliowy,kakao rozpuścić w rondelku,przestudzić. Jajka połączyć z mlekiem i szczyptą soli,dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną zawartość rondelka.Wszystko połączyć za pomocą miksera.Dodać kawałki jabłka i delikatnie wymieszać. Papierowe foremki do muffinek wypełnić do 3/4 wysokości. Upiec w temp.180 stopni, przez 20 minut. Wystudzone muffinki posypać cukrem pudrem