Czekoladowa fontanna nie tylko na wesela i bankiety

17 października 2011, dodał: nataliaa
Artykuł zewnętrzny

Czekoladowe fontanny, które od wielu lat cieszą się powodzeniem w Stanach Zjednoczonych, stały się ostatnio coraz bardziej popularne także w Polsce. Smakują wyśmienicie i są atrakcją na każdym przyjęciu. Z pewnością są marzeniem każdego miłośnika czekolady.

Czekoladowe fontanny wyglądają jak piętrowy czekoladowy tort. Czekolada spływa kolejno po piętrach piętrach fontanny, a goście zamaczają w niej różne smakołyki. Mogą to być owoce takie jak, na przykład truskawki, winogrona, pomarańcze, mandarynki, a także inne przysmaki, to znaczy bezy, ciasteczka, suszone morele, wafle, biszkopty, kremówki, krakersy.

Do czekoladowej fontanny używa się belgijską czekoladę, która uwodzi aromatem i smakiem. Ma specjalną konsystencję, która sprawia, że nie powstają „grudki”, jak dzieje się to w przypadku rozpuszczenia zwykłej tabliczki czekolady.

Głównie wykorzystywana jest na różnych uroczystościach, takich jak wesele, urodziny, bankiet, konferencja, impreza integracyjna. Ale nie tylko… może także uświetnić nasze spotkania z rodziną czy przyjaciółmi.

Pyszna płynąca czekolada w połączeniu z owocami tworzy idealną kompozycję smaków. Dodatkowo tworzy specyficzną atmosferę, która sprzyja rozmowom i zawieraniu nowych znajomości.

Świeże owoce z prawdziwą polewą czekoladową, herbatniki zatopione w tym znakomitym płynie, to tylko kilka przykładów na to, jak można wykorzystać to urządzenie. Dzięki niemu możemy rozkoszować się płynną czekoladą. Ponadto pięknie się prezentuje, a jeżeli ktoś uwielbia czekoladę jest to świetny sposób, aby urozmaicić sobie jej jedzenie.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz