Ciasto z białej i gorzkiej czekolady

20 października 2011, dodał: amorki22
Artykuł zewnętrzny

Składniki;

1,5 szkl. cukru
1 kostka masła
4 jajka
czekolada gorzka
2 czekolady mleczne
1szklanka mąki szczypta soli

Czekoladę gorzką i mleczną rozpuszczamy z masłem w rondelku (często mieszając) i poczekać do ostudzenia. W czasie studzenia czekolady, posiekać trzecią tabliczkę na większe kawałki. Jajka ubijamy z cukrem, wlewamy letnią czekoladę z masłem i wsypujemy  mąkę oraz dodajemy szczyptę soli. Delikatnie mieszamy  z czekoladą w kawałkach. Wylewamy na dużą blaszkę i pieczemy ok 20-30 min (ciasto powinno być lekko niedopieczone i wilgotne) w temp. 175 st. Po upieczeniu ciasta polewamy je polewą i gotowe.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz