Cukiniowe bagietki

14 sierpnia 2012, dodał: TaZbabskiejPrzystani
Artykuł zewnętrzny

Cukiniowe bagietki to świetna alternatywa dla spieczonych na grillu kiełbasek.

Danie może być jednak podawane także w zaciszu domowym. Jest smacznie, w miarę zdrowo, dość szybko i niedrogo. Czegóż chcieć więcej?

Do przygotowania tej potrawy potrzebne Nam będą:
– cukinia (przypominająca otyłego zielonego ogórka)
– farsz mięsny (z dowolnego mięsa, choć wieprzowe jest bardziej suche)
– ser żółty
– przyprawy

Czas przygotowania ok. 1h.

1) Cukinię przekrawamy po długości, na dwie równe części i wydrążamy środek.

2) Farsz mięsny to kwestia gustu, osobiście zwykle przyrządzam go z mielonego mięsa z indyka.

3) Przygotowane „surowe” bagietki cukiniowe wkładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczykiem, np. odrobiną oliwy z oliwek, wstawiamy do piekarnika, (najlepiej używając termoobiegu) na 180 stopni na 20 minut.

4) Przygotowane „surowe” bagietki cukiniowe wkładamy do naczynia żaroodpornego, wysmarowanego tłuszczykiem, np. odrobiną oliwy z oliwek, wstawiamy do piekarnika, (najlepiej używając termoobiegu) na 180 stopni na 20 minut.

Gotowe danie można podać z surówką, pieczywem czosnkowym, bądź „nago”:)

Bon Apetit:)

Zapraszam na dokładną fotorelację oraz info jak przygotować farsz o tu: http://babskaprzystan.blogspot.com/2012/07/cukiniowe-bagietki.html

xoxo

Magdalena.

file1342509851



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...