Cukinia z mozzarellą (ruloniki z cukinii z mozzarellą)

25 listopada 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

– średnia cukinia
– 15 dag mozzarelli (może być w kawałku lub kulki)
– kilka orzechów włoskich
– sól, pieprz
– oregano
– bazylia
– 4 łyżki oliwy
– 4 ząbki czosnku
– świeże zioła

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, cukinię umyć i osuszyć, odkroić kocówki. Pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki. Oprószyć solą i pieprzem, skropić oliwą. Posmarować czosnkiem. Orzechy włoskie posiekać, jeśli mozzarella jest w kawałku zetrzeć na tarce lub pokroić w kostkę i wymieszać z orzechami, oregano i bazylią. Przyprawić farsz do smaku. Przełożyć na plasterki cukinii, zwinąć w ruloniki i umieścić w żaroodpornym naczyniu, skropić oliwą i wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać 30 minut. Przełożyć na rozgrzane talerze.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...