Cukinia z marchewką

2 lipca 2013,
dodał: Mariella
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag młodej cukinii
– 40 dag marchewki
– pół główki posiekanego czosnku
– 3 łyżki cukru
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Obraną marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki o grubości około3 mm i wymieszać z cukrem. Odstawić na około 15 minut. Cukinię pokroić na takie same plasterki, wymieszać z posiekanym czosnkiem i odstawić na 15 minut. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć marchewkę i cukinię do momentu, aż warzywa się zrumienią. Doprawić solą i pieprzem.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.