Cukinia z marchewką

2 lipca 2013,
dodał: Mariella
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag młodej cukinii
– 40 dag marchewki
– pół główki posiekanego czosnku
– 3 łyżki cukru
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Obraną marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki o grubości około3 mm i wymieszać z cukrem. Odstawić na około 15 minut. Cukinię pokroić na takie same plasterki, wymieszać z posiekanym czosnkiem i odstawić na 15 minut. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć marchewkę i cukinię do momentu, aż warzywa się zrumienią. Doprawić solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...