Cukinia z marchewką

2 lipca 2013, dodał: Mariella
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

– 40 dag młodej cukinii
– 40 dag marchewki
– pół główki posiekanego czosnku
– 3 łyżki cukru
– sól, pieprz
– oliwa do smażenia

Obraną marchewkę pokroić w cieniutkie plasterki o grubości około3 mm i wymieszać z cukrem. Odstawić na około 15 minut. Cukinię pokroić na takie same plasterki, wymieszać z posiekanym czosnkiem i odstawić na 15 minut. Na mocno rozgrzanej patelni smażyć marchewkę i cukinię do momentu, aż warzywa się zrumienią. Doprawić solą i pieprzem.



FORUM - bieżące dyskusje

Ubrania hand made
Ja się uczę robienia na drutach, żeby mieć własnoręcznie wydziergane sweterki...
Fryzura na półmetek/połowinki
Taka jak na wesele, bo impreza przecież podobna;)
Nauka niemieckiego
Fajnie byłoby uczyć się z native speakerem albo kimś, kto był parę lat w Niemczech...
Jęczmień znacznych rozmiarów
Warto często przemywać oczy np. naparem z rumianku...