Cukinia w miodzie

12 sierpnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • 1 łyżka sosu sojowego
  • słodko pikantny sos  chili
  • 600g cukinii,
  • 2 łyżeczki miodu,
  • 1 łyżka oliwy z oliwek,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich,
  • 1/4 naturalnego jogurtu,
  • 1 ząbek czosnku,
  • sól,
  • pieprz

Marynata – do naczynia dodajemy miód, oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sos sojowy i zioła prowansalskie. Cukinię myjemy, kroimy w podłużne plastry grubości około 1/2 cm. Solimy z obu stron i zanurzamy w marynacie. Odstawiamy na 1/2 godziny, a następnie pieczemy na grillu z obu stron ok. 2 – 3 minuty. Do jogurtu dodajemy rozgnieciony czosnek, doprawiamy solą i pieprzem. Cukinię serwujemy z jogurtem oraz słodko-pikantnym sosem chili TaoTao. Smacznego!

na podstawie: taotao.pl



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz