Cukinia marynowana

15 listopada 2009, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

10 małych cukinii (po 15 cm każda)

2 szklanki octu

2 szklanki wody

4 łyżki cukru

2 łyżki soli

¼ łyżeczki ostrej papryki w proszku

10 kulek ziela angielskiego

5 liści laurowych

5 ziaren czarnego pieprzu

Cukinię myjemy, przekrajamy każdą na pół (w poprzek). W garnku zagotowujemy wodę z przyprawami. Gdy zakipi – dodajemy ocet. Doprowadzamy do wrzenia, pozostawiamy do przestygnięcia. Cukinię układamy w słoikach i zalewamy zalewą (tak, aby w każdym słoiku znalazł się pieprz, liść i ziele). Pasteryzujemy 5 minut od momentu zagotowania.

Smacznego!

file1258289875



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...