Crumble z truskawkami i jagodami pod orzechowo-migdałową kruszonką

18 maja 2018,
dodał: kaskas
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

500 g truskawek

2 garście jagód

ok. pół szklanki kruszonki orzechowej (1/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru, czubata łyżka mielonych orzechów, łyżka płatków migdałowych, 20 g masła)

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Truskawki przepołowić i dość ściśle poukładać na dnie naczynia do zapiekania.

Na truskawki wysypać jagody.

Składniki kruszonki (oprócz płatków migdałowych) zagnieść palcami do uzyskania sypkiej konsystencji. Do kruszonki wmieszać płatki migdałowe, a następnie posypać nią owoce.

Formą do zapiekania wstawić do nagrzanego piekarnika i piec z termoobiegiem. Przed wyjęciem można na parę minut włączyć grzanie jedynie od góry, aby kruszonka się ładnie zarumieniła.

Smacznego!

file1340446311



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....