Crumble z truskawkami i jagodami pod orzechowo-migdałową kruszonką

18 maja 2018, dodał: kaskas

Składniki:

500 g truskawek

2 garście jagód

ok. pół szklanki kruszonki orzechowej (1/4 szklanki mąki, 1/4 szklanki cukru, czubata łyżka mielonych orzechów, łyżka płatków migdałowych, 20 g masła)

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzać do 180 stopni.

Truskawki przepołowić i dość ściśle poukładać na dnie naczynia do zapiekania.

Na truskawki wysypać jagody.

Składniki kruszonki (oprócz płatków migdałowych) zagnieść palcami do uzyskania sypkiej konsystencji. Do kruszonki wmieszać płatki migdałowe, a następnie posypać nią owoce.

Formą do zapiekania wstawić do nagrzanego piekarnika i piec z termoobiegiem. Przed wyjęciem można na parę minut włączyć grzanie jedynie od góry, aby kruszonka się ładnie zarumieniła.

Smacznego!

file1340446311


loading...

Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


Aleja handlowa

Modelujące talię, wygładzające linię bioder
Cena:
45 zł
Technologia ŻYWEJ WODY
Cena:
290 zl
Sklep EDorota.pl
Cena:
199 zł
Duże rozmairy - sklep EDorota.pl
Cena:
179 zł
Wygodne i lekkie zakupy!
Cena:
349 zł
Technologia żywej wody "Living Water Technology"
Cena:
390 zł
STOP

FORUM - bieżące dyskusje

Ślub, ale za wesele podziękujemy
Najlepiej wziąć ślub potajemnie i zawiadomić wszystkich po fakcie:)
desery z białej czekolady
Ja jednak wolę ciemną, biała jest zbyt mdła. Można też fajnie połączyć...
promocje kosmetyków
Kupuję często w promocjach typu 3 za 2 - trzeci kosmetyk jest gratis...
Co to jest szczęście?
Wewnętrzny spokój i poukładane życie osobiste - to jest szczęście