Ziołowe conchiglioni faszerowane kalafiorem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
15 dużych muszli makaronu conchiglioni
Farsz:
1 kalafior
3 marynowane pieczarki
6 ząbków czosnku
3 gałązki koperku
3 łyżki naturalnego jogurtu
przyprawy: sól, pieprz, zioła
Przygotowanie:
Zagotować wodę z pół łyżeczki soli,wrzucić muszle makaronowe i gotować ok. 3 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Ugotować kalafior w osolonej wodzie – około 15 minut. Gdy będzie miękki, odcedzić i pozostawić na około 30 minut.
Drobno pokroić marynowane pieczarki, wycisnąć wyciskarką czosnek, posiekać koperek, kalafior drobno pokroić, dodać pieczarki, wyciśnięty czosnek, koperek, przyprawy do smaku, naturalny jogurt, wszystko delikatnie wymieszać.
Każdą muszlę nadziać farszem, posypać ziołami. Udekorować wg uznania.