Ziołowe conchiglioni faszerowane kalafiorem

30 października 2013, dodał: Cynthia
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
15 dużych muszli makaronu conchiglioni

Farsz:
1 kalafior
3 marynowane pieczarki
6 ząbków czosnku
3 gałązki koperku
3 łyżki naturalnego jogurtu
przyprawy: sól, pieprz, zioła

Przygotowanie:
Zagotować wodę z pół łyżeczki soli,wrzucić muszle makaronowe i gotować ok. 3 minut. Odcedzić, przelać zimną wodą. Ugotować kalafior w osolonej wodzie –  około 15 minut. Gdy będzie miękki, odcedzić i pozostawić na około 30 minut.

Drobno pokroić marynowane pieczarki, wycisnąć wyciskarką czosnek, posiekać koperek,  kalafior drobno pokroić, dodać pieczarki, wyciśnięty czosnek, koperek, przyprawy do smaku, naturalny jogurt, wszystko delikatnie wymieszać.

Każdą muszlę nadziać farszem, posypać ziołami. Udekorować wg uznania.
122



FORUM - bieżące dyskusje

Pastelowy makijaż oczu
Dla blondynek to jest dobra opcja, ale brunetki potrzebują wyrazistych makijaży...
Opalona skóra
Picie soku z marchwi powoduje też taki opalony odcień skóry...
Praca w dużej firmie a zarobki
Często takie duże firmy mają nieormowany czas pracy i za nadgodziny nikt nie płaci...
Kolczyki
Fajne są takie z dodatkiem naturalnych kamieni, np. hematytu, kwarcu itp.