Ciasto z winogronem

19 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

  • 4 jajka
  • 11/2 szkl. cukru
  • 2/3 szkl. oleju
  • 3 szkl. mąki
  • 2 łyżeczki sody
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 czekolada deserowa
  • 1 małe opakowanie rodzynek
  • 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
  • 1 szklanka pokrojonych w kostkę jabłek
  • 2 banany pokrojone w kostkę
  • 1/2 – 1 szkl. pokrojonych winogron z puszki

Przygotowanie:
Całe jajka ubić z cukrem na puch, dalej ubijając dodać olej.
Do przesianej mąki dodać sodę i proszek, wymieszać z masą.
Czekoladę deserową pokroić w małe kawałeczki oraz pokroić jabłka i banany. Wsypać do ciasta wszystkie bakalie, wraz z pokrojonym winogronem i wymieszać.
Piec w temperaturze 180 C przez ok. 1 h.
Po upieczeniu polać gotową polewą lub cukrem pudrem.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz