Ciasto z winogronem
Artykuł zewnętrzny
Składniki:
- 4 jajka
- 11/2 szkl. cukru
- 2/3 szkl. oleju
- 3 szkl. mąki
- 2 łyżeczki sody
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 czekolada deserowa
- 1 małe opakowanie rodzynek
- 1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
- 1 szklanka pokrojonych w kostkę jabłek
- 2 banany pokrojone w kostkę
- 1/2 – 1 szkl. pokrojonych winogron z puszki
Przygotowanie:
Całe jajka ubić z cukrem na puch, dalej ubijając dodać olej.
Do przesianej mąki dodać sodę i proszek, wymieszać z masą.
Czekoladę deserową pokroić w małe kawałeczki oraz pokroić jabłka i banany. Wsypać do ciasta wszystkie bakalie, wraz z pokrojonym winogronem i wymieszać.
Piec w temperaturze 180 C przez ok. 1 h.
Po upieczeniu polać gotową polewą lub cukrem pudrem.