Ciasto serowe

29 listopada 2009, dodał: KATE
Artykuł zewnętrzny

Ciasto:

  • 20 dag mąki
  • 10 dag tłuszczu
  • 5 dag cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wymieszać razem w jednym naczyniu.

Masa:

  • 1 kg sera – zmielić 3x
  • 8 jajek – z białek ubić pianę
  • 1 kostka masła – utrzeć z cukrem
  • 2 łyżki mąki pszennej i ziemniaczanej
  • 40 dag cukru
  • cukier waniliowy

Kostkę masła utrzeć z cukrem, dodawać co jakiś czas żółtka, potem ser i na koniec mąkę i cukier waniliowy, wymieszać i dodać pianę ubitą na sztywno. Jeszcze raz wymieszać. Piec 40-50 min.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz