Ciasto krówka Ewy – bez pieczenia

19 stycznia 2012,
dodał: agattekh
Artykuł zewnętrzny

Ciasto robi się bardzo prosto i nie wymaga posiadania piecyka, gdyż przyrządza się je bez pieczenia.

Składniki:

  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 paczki duże herbatników (40 szt.)
  • 1/2 litra śmietany 30% lub 36%
  • 2 śmietany fix
  • 4 łyżki czubate cukru pudru
  • cukier waniliowy
  • kakao do posypania


Wykonanie:

Puszkę mleka wkładamy do garnka z wodą i gotujemy 3 godz..tak żeby powstała nam krówka. W kwadratowej brytfance układamy warstwę herbatników, którą smarujemy przestudzoną masą z puszki (uwaga! nie otwierać gorącej puszki). Następnie układamy kolejną warstwę herbatników. Ubijamy mikserem śmietanę na sztywno, dodając cukier waniliowy, cukier puder i śmietan fix. Ubitą śmietanę dzielimy na dwie części. Jedną część kładziemy na herbatnikach i układamy ostatnią warstwę herbatników oraz pozostałą część śmietany, którą posypujemy kakao.



Preferencje plików cookies

Inne

Inne pliki cookie to te, które są analizowane i nie zostały jeszcze przypisane do żadnej z kategorii.

Niezbędne

Niezbędne
Niezbędne pliki cookie są absolutnie niezbędne do prawidłowego funkcjonowania strony. Te pliki cookie zapewniają działanie podstawowych funkcji i zabezpieczeń witryny. Anonimowo.

Reklamowe

Reklamowe pliki cookie są stosowane, by wyświetlać użytkownikom odpowiednie reklamy i kampanie marketingowe. Te pliki śledzą użytkowników na stronach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.

Analityczne

Analityczne pliki cookie są stosowane, by zrozumieć, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki pomagają zbierać informacje o wskaźnikach dot. liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.

Funkcjonalne

Funkcjonalne pliki cookie wspierają niektóre funkcje tj. udostępnianie zawartości strony w mediach społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcjonalności podmiotów trzecich.

Wydajnościowe

Wydajnościowe pliki cookie pomagają zrozumieć i analizować kluczowe wskaźniki wydajności strony, co pomaga zapewnić lepsze wrażenia dla użytkowników.