Ciasto australijskie Lamington

9 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 jaj

cukier waniliowy

– 50 gram miękkiego masła

– łyżka otartej skórki cytrynowej

– 150 gram cuktu

– 160 gram mąki tortowej

– 20 dag budyniu waniliowego w proszku

– wiórki kokosowe

Polewa:

pół kostki margaryny, dwie łyżki wody lub mleka, pół szklanki cukru

wykonanie:

Żółtka utrzeć z ukrem waniliowym, dodać skórkę otartą z cytryny oraz masło, z białek i szczypty soli i cukru ubić sztywną pianę. Piane wymieszać z masą żółtkową, dodac mąkę i budyń w proszku, piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku. Polać polewą i wiórkami.

file1265722092



FORUM - bieżące dyskusje

Wattpad - korzystacie?
Ja ciągle korzystam z wymian książek, jednak papierowe są najlepsze dla mnie.
Gdzie nocować w podróżach objazdowy…
A może z air b'n'b? To też fajna opcja w większych miastach.
Koszt ślubu i wesela na 100 osób?
Wreszcie ludzie się opamiętali z zapraszaniem dawno nie widzianej rodziny i tylko najbliżsi...
Przyjęcie do przedszkola a szczepie…
Oj, niedługo już się skończy samowolka, do żłobka i przedszkola nie przyjmą i...