Ciasto australijskie Lamington

9 lutego 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

składniki:

5 jaj

cukier waniliowy

– 50 gram miękkiego masła

– łyżka otartej skórki cytrynowej

– 150 gram cuktu

– 160 gram mąki tortowej

– 20 dag budyniu waniliowego w proszku

– wiórki kokosowe

Polewa:

pół kostki margaryny, dwie łyżki wody lub mleka, pół szklanki cukru

wykonanie:

Żółtka utrzeć z ukrem waniliowym, dodać skórkę otartą z cytryny oraz masło, z białek i szczypty soli i cukru ubić sztywną pianę. Piane wymieszać z masą żółtkową, dodac mąkę i budyń w proszku, piec około 40 minut w nagrzanym piekarniku. Polać polewą i wiórkami.

file1265722092



FORUM - bieżące dyskusje

Na Jesienne smutki jakie zapachy?
Cytrusowy uwielbiam i dlatego używam olejku perfumującego do ciała.
Ponadczasowe zapachy
A ja polecam wypróbowac pięknie pachnacy olejek perfumujący do ciała. Cudnie pachnie egzotycznie cytrusami,...
Czy ładny i trwały zapach musi być …
Moim zdaniem nie musi byc drogi. Lubię jak pachnie cytrusami.
Delikatna skóra
Polecam Balsam kokosowy z mango, doskonały do delikatnej skóry. Świetnie nawilża...