Ciastka kokosowe z masą kremową

6 marca 2013, dodał: maagdusiaa22
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 30 dag mąki, 10 dag wiórków kokosowych, 20 dag masła, 15 dag cukru, 2 żółtka, cukier waniliowy, 4 łyżki śmietany.

Masa: 2 łyżki masła lub margaryny, 3 łyżki mąki, pół litra mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka, 2 łyżki masła.

Wykonanie ciasta: Z mąki masła cukru i cukru waniliowego wiórków kokosowych, żółtek i śmietany zarobić ciasto i schłodzić. Ciasto rozwałkować, wykrawać literatką kółeczka, piec w temp. 180st.C na rumiano.

Wykonanie masa: zagotować mleko z wanilią. Margarynę roztopić w rondelku dodać mąkę przesmażyć nie rumienić. Żółtka utrzeć z cukrem, zalać wrzącym mlekiem, dokładnie wymieszać. Wlać do zasmażki ogrzewać szybko mieszając do zgęstnienia. Przestudzić. Utrzeć masło dodawać po łyżce masy ucierać.

Wystudzone ciastka poprzekładać masą.

file1362590137



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...