Ciastka kokosowe z masą kremową

6 marca 2013, dodał: maagdusiaa22
Artykuł zewnętrzny

Ciasto: 30 dag mąki, 10 dag wiórków kokosowych, 20 dag masła, 15 dag cukru, 2 żółtka, cukier waniliowy, 4 łyżki śmietany.

Masa: 2 łyżki masła lub margaryny, 3 łyżki mąki, pół litra mleka, cukier waniliowy, 4 żółtka, 2 łyżki masła.

Wykonanie ciasta: Z mąki masła cukru i cukru waniliowego wiórków kokosowych, żółtek i śmietany zarobić ciasto i schłodzić. Ciasto rozwałkować, wykrawać literatką kółeczka, piec w temp. 180st.C na rumiano.

Wykonanie masa: zagotować mleko z wanilią. Margarynę roztopić w rondelku dodać mąkę przesmażyć nie rumienić. Żółtka utrzeć z cukrem, zalać wrzącym mlekiem, dokładnie wymieszać. Wlać do zasmażki ogrzewać szybko mieszając do zgęstnienia. Przestudzić. Utrzeć masło dodawać po łyżce masy ucierać.

Wystudzone ciastka poprzekładać masą.

file1362590137



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...