Ciasteczka z musem jabłkowym

14 listopada 2011,
dodał: szila
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

25 dkg mąki
25 dkg margaryny
25 dkg białego sera (nie suchego!)
mus jabłkowy

Przygotowanie:

Mąkę, margarynę i ser ugniatamy do uzyskania jednolitej masy. Takie ciasto wkładamy na ok. 3-4h (a najlepiej na całą noc) do lodówki. Po wyjęciu ciasta z lodówki, rozwałkowujemy je, kroimy w dość szerokie paski (ok. 5×10 cm) i wykładamy je musem jabłkowym, po czym sklejamy, aby mus nie wypłynął z ciastka. Pieczemy przez ok. 10-15min, w piekarniku nagrzanym wcześniej do ok. 180 st. Smacznego!

Dobra rada: Ciastka można wyłożyć innym musem lub owocami. Można też posypać cukrem pudrem.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...