Podwieczorkowe inspiracje
Na co dzień jesteśmy zabiegani i mało czasu spędzamy z bliskimi. Dobrą okazją na nadrobienie zaległości jest urządzenie podwieczorku, na którym zgromadzimy rodzinę i przyjaciół. Pogoda i wakacyjny czas sprzyjają, aby zrobić go na tarasie, balkonie czy ogrodzie wśród zieleni i kwiatów. Dopełnieniem popołudniowej herbatki będzie małe, słodkie co nieco.
Herbata i ciasteczko – nierozłączna para
Podwieczorek możemy urządzić w salonie lub na świeżym powietrzu. Szczególnie teraz, kiedy na dworze jest ciepło i przyjemnie, można nakryć ogrodowy stół serwetą, przygotować filiżanki oraz herbatę i uczta gotowa. Nie zapomnijmy, by do herbaty podać coś słodkiego.
– Doskonałym dodatkiem do herbaty są maślane herbatniki w czekoladowej polewie – Petit Beurre. Wielu z nas pamięta maślany smak tych herbatniczków jeszcze z dzieciństwa. Są nie za słodkie, lekko twardawe, a w towarzystwie filiżanki popołudniowej herbaty czy kawy w pełni ujawniają swoje walory smakowe. Jak wiadomo lato to sezon wręcz dedykowany przyrządzaniu różnorodnych wypieków i deserów okraszonych świeżymi owocami. Tradycyjne Petit Beurre można wykorzystać także do przygotowania ciast, zarówno na ciepło, jak i na zimno. Od lat gospodynie robią z herbatników spody do ciast, np. sernika. Herbatniki ZPC Piast z powodzeniem zdadzą ten egzamin, ponieważ nie kruszą się oraz posiadają odpowiednio twardą strukturę, więc bez obaw można zalewać je galaretką. Przyrządzone domowym sposobem ciasto z pewnością zachwyci zaproszonych gości i oczaruje ich podniebienia – mówi Mirosława Białogłowicz, prezes zarządu ZPC Piast.
Tak miło spędzone popołudnie na pewno zapadnie wszystkim w pamięć i być może okaże się, że i w naszym domu podwieczorki staną się wyjątkową tradycją.
O Zakładzie Przemysłu Cukierniczego „PIAST”
Tradycja firmy ZPC „Piast” w Głogówku sięga XVIII wieku. Wywodzi się z małego zakładu cukierniczego założonego w 1765 roku przez rodzinę Kniling pod nazwą „Kniling, Oberglogau Akomel-Honigkuchen Fabrik”. Siedziba firmy to Głogówek, w województwie opolskim. W ofercie znajdują się ciastka tradycyjne pakowane i na wagę oraz wyroby waflowe.
www.piast-zpc.pl
Specjalnie dla naszych blogerek kulinarnych mamy zestawy tych pysznych słodkości do testów w rodzinnym gronie:
1. Ciastka Kokosowe ZPC PIAST
2. Zakręcone Zeberki
3. Leonki o smaku bananowym
4. Szampanki o smaku kawowym
5. Szampanki w czekoladzie
6. Petit Beurre herbatniki w czekoladzie
7. Herbatniki cynamonowe
8. Petit Beurre herbatniki
Zgłaszajcie się w komentarzach podając link do bloga!
mmm aż nie można się im oprzeć :) uwielbiam słodycze jak i cała moja rodzina hehe. Chętnie bym przetestowała każdy rodzaj i smak :)
glammadame1990.blogspot.com
No tak, wiedziałam że musiałam zrobić coś nie tak. To takie naturalne dla mnie, nie dodałam lina do bloga – przeprasza- dodam go teraz, dobrze?
http://orcia.blogspot.com/
Ja też chętnie przyjmę! Co ciekawe spróbuję wprowadzić je przy diecie 1200 kcal ;)
Jestem smakoszem ciast ,ciasteczek , a takie z dodatkiem zbóż to dla mnie nie lada kąsek . Codziennie po południu do kawy przegryzam coś dobrego , mimo ,że mam swoje sprawdzone przekąski ,bardzo chętnie poznam nowe smaki …. a oferowane łakoci brzmią bardzo zachęcająco .Zgłaszam się .
chętnie przetestuje:)
http://karolinagotujee.blogspot.com/
Ja również chętnie przetestuję:) http://antonina-guzik.blogspot.com/
z miłą częcia razem z rodzinka przetestuje te smakołyki http://mama-laurki-testuje.bloog.pl/
Witam,
z racji tego, że mój blog LikeaHater również ociera się o tematy kulinarne, chętnie przetestuję ten produkt :) W sposób ciekawy, zaczepny, niekonwencjonalny opiszę wartość danego mi produktu. Mimo, że dopiero zaczynam…
http://www.LikeaHater.blogspot.com
Chętnie przetestuję :)
http://koloroweczary-mary.blogspot.com/
Bardzo chętnie przetestuję ;-)
http://www.prze-testuje.blogspot.com