Chrupiące paszteciki

20 listopada 2009,
dodał: nena
Artykuł zewnętrzny

Składniki

  • 35 dag mrożonego ciasta francuskiego
  • 15 dag miękkiego twarogu
  • 3 dag ziaren sezamu
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • tymianek
  • Twaróg rozgnieść widelcem, dodać tymianek, wymieszać, odstawić, by twaróg nabrał aromatu. Ciasto lekko rozmrozić, rozwinąć, wykroić kwadraty o boku około 12 cm. Na każdy kwadrat nałożyć łyżeczką ser, posypać wiórkami masła. Przeciwne rogi ciasta dokładnie zlepić. Jajka rozmącić. Paszteciki posmarować jajkiem, posypać sezamem. Ułożyć na blasze, wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut w temperaturze 200 stopni C.



    FORUM - bieżące dyskusje

    Doda Dream Show
    Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
    Pracoholizm
    AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
    klejenie butów
    Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
    Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
    Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....