Chrupiąca, pieczona cieciorka

11 marca 2015,
dodał: klorus
Artykuł zewnętrzny

Składniki

200g ciecierzycy (cieciorki)
łyżeczka sody oczyszczonej
oliwa z oliwek
sól, czarny pieprz, granulowany czosnek, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie i chili

  • Sposób przygotowania
  • Ciecierzycą moczę przez noc w zimnej wodzie. Gotuję z dodatkiem sody oczyszczonej i odcedzam. Cieciorkę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy solą, czarnym pieprzem, granulowanym czosnkiem, słodką i ostra papryką, ziołami prowansalskimi i chili. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 20 minut, co kilka minut potrząsając zawartością. Ciecierzyca powinna być chrupiąca, jeśli nie jest możemy przetrzymać ja jeszcze kilka minut. Aby się nie przypaliła warto przykryć ja warstwą foli albuminowej.

 



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....