Chrupiąca, pieczona cieciorka | Wszystko dla zdrowia i urody, porady kulinarne Uroda i Zdrowie - serwis nie tylko dla kobiet!

Chrupiąca, pieczona cieciorka

11 marca 2015, dodał: klorus
Artykuł zewnętrzny

Składniki

200g ciecierzycy (cieciorki)
łyżeczka sody oczyszczonej
oliwa z oliwek
sól, czarny pieprz, granulowany czosnek, słodka i ostra papryka, zioła prowansalskie i chili

  • Sposób przygotowania
  • Ciecierzycą moczę przez noc w zimnej wodzie. Gotuję z dodatkiem sody oczyszczonej i odcedzam. Cieciorkę wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Skrapiamy oliwą z oliwek oraz doprawiamy solą, czarnym pieprzem, granulowanym czosnkiem, słodką i ostra papryką, ziołami prowansalskimi i chili. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 20 minut, co kilka minut potrząsając zawartością. Ciecierzyca powinna być chrupiąca, jeśli nie jest możemy przetrzymać ja jeszcze kilka minut. Aby się nie przypaliła warto przykryć ja warstwą foli albuminowej.

 



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz