Chłodnik z boćwiną

26 marca 2010,
dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 g włoszczyzny bez kapusty
100 g boćwiny
250 ml (1 szklanka) mleka 0,5%
50 ml śmietany 18%
50 g ogórka zielonego
10 g koperku
10 g szczypiorku
1 jajko
1 łyżeczka cukru
woda.

Przygotowanie:

Włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, ugotować. Boćwinę dokładnie umyć pod bieżąca wodą, pokroić w paski, ugotować. Ogórek zetrzeć na tarce. Jajko ugotować na twardo. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, koper i szczypiorek; podawać schłodzony.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....