Chłodnik z boćwiną

26 marca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

30 g włoszczyzny bez kapusty
100 g boćwiny
250 ml (1 szklanka) mleka 0,5%
50 ml śmietany 18%
50 g ogórka zielonego
10 g koperku
10 g szczypiorku
1 jajko
1 łyżeczka cukru
woda.

Przygotowanie:

Włoszczyznę umyć, obrać i zetrzeć na tarce, ugotować. Boćwinę dokładnie umyć pod bieżąca wodą, pokroić w paski, ugotować. Ogórek zetrzeć na tarce. Jajko ugotować na twardo. Wszystkie składniki połączyć, dodać śmietanę, koper i szczypiorek; podawać schłodzony.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...