Chłodnik jabłeczny na mleku zagęszczonym

21 czerwca 2011, dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki na chłodnik:

– 50 dkg jabłek
– 10 dkg cukru
– łyżeczka cynamonu
– szklanka mleka zagęszczonego

Wykonanie:

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokrajać na części, zalać trzema szklankami wody, ugotować i przetrzeć przez sito. W tym samym czasie, gdy jabłka będą się gotować, rozprowadzić mleko zagęszczone w dwóch szklankach zimnej wody, zagotować z dodatkiem cukru i ostudzić. Do ostudzonego przecieru jabłkowego dodawać powoli mleko, ubijając trzepaczką. Doprawić do smaku cynamonem.

Podawać z grzankami lub makaronem. Pycha!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...