Chłodnik jabłeczny na mleku zagęszczonym

21 czerwca 2011,
dodał: Madzia444
Artykuł zewnętrzny

Składniki na chłodnik:

– 50 dkg jabłek
– 10 dkg cukru
– łyżeczka cynamonu
– szklanka mleka zagęszczonego

Wykonanie:

Jabłka obrać, oczyścić z gniazd nasiennych, pokrajać na części, zalać trzema szklankami wody, ugotować i przetrzeć przez sito. W tym samym czasie, gdy jabłka będą się gotować, rozprowadzić mleko zagęszczone w dwóch szklankach zimnej wody, zagotować z dodatkiem cukru i ostudzić. Do ostudzonego przecieru jabłkowego dodawać powoli mleko, ubijając trzepaczką. Doprawić do smaku cynamonem.

Podawać z grzankami lub makaronem. Pycha!!!



FORUM - bieżące dyskusje

Samotne wakacje - jak je spędzić?
Można też korzystać z hosteli i pokojów wieloosobowych. Tam płaci się za łóżko,...
Gry, zabawy, skecze w domu, na impr…
O jejku, jak dawno w to nie grałam. Na imprezę idealne, bo rozgrywki krótkie....
Problemy z roślinkami
Ciekawa kompozycja te dwa kwiaty razem. Nie pomyślałabym o tym, bo wydawać by...
Dobry tusz z silikonową szczoteczką…
Kupiłam niedawno tusz do rzęs z olejkiem. Taki w zielonym pojemniczku. Nie miałam względem...