Chleb pszenny z miodem mniszkowym i maślanką

25 lutego 2010, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

350 ml maślanki

300 g mąki pszennej (typ 650)

2 łyżki miodu mniszkowego

2 łyżeczki soli

240 g mąki orkiszowej

25 g świeżych drożdży

Do automatu do pieczenia chleba wrzucamy składniki w podanej kolejności. Na końcu dodać pokruszone drożdże. Ustawić automat na program podstawowy (3 godziny).

Smacznego!

file1267092590



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Nietypowa aranżacja biura - jak sąd…
Nietypowa ale praktyczna aranżacja biura może być jak najbardziej. Podoba mi się!
"nocne marki" - dozwolone po 22 :)
Ja bardzo późno chodzę spać, więc zanim zasnę co nie mam z tym...
Depilacja-co najlepsze?
Depilatory laserowe są bardziej precyzyjne niż IPL. Wielu ekspertów uznaje, że jest to najskuteczniejsza...
Torebka duża czy mała?
Małe torebki okazują się być świetnym dodatkiem stylizacyjnym. Dla przykładu mała torebka na łańcuszku...