Chleb pszenny z miodem mniszkowym i maślanką

25 lutego 2010,
dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

350 ml maślanki

300 g mąki pszennej (typ 650)

2 łyżki miodu mniszkowego

2 łyżeczki soli

240 g mąki orkiszowej

25 g świeżych drożdży

Do automatu do pieczenia chleba wrzucamy składniki w podanej kolejności. Na końcu dodać pokruszone drożdże. Ustawić automat na program podstawowy (3 godziny).

Smacznego!

file1267092590



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....