Cepeliny ziemniaczane z mięsem

13 kwietnia 2011,
dodał: czekoladka
Artykuł zewnętrzny

SKŁADNIKI:

2 kg ziemniaków, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, cebula, olej, 40 dag mięsa mielonego, łyżka przecieru pomidorowego, szczypta ostrej papryki, sól, pieprz.

1/3 ziemniaków ugotować w mundurkach i zmielić. Resztę ziemniaków zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Zmieszać, dodać mąkę oraz szczyptę soli. Cebulę posiekać, zeszklić na oleju, dodać mięso, 2 łyżki wody oraz przecier, podsmażyć. Łyżką nabierać porcje ciasta, nakładać ok. łyżeczki farszu, sklejać kulki. Gotować w osolonym wrzątku opk. 30 min. Podawać z cebulką ze skwarkami.

To przepis na tani, aczkolwiek nieco pracochłonny obiad.

file1302695121



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...