Cebula duszona po arpadzku

20 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg dymki lub szalotki
5 dag masła
łyzka mąki
cukier, kwasek cytrynowy, sól
łyzka natki pietruszki

Obraną cebulę zalać niewielką ilością wrzątku, ugotować aż zmięknie w odkrytym rondlu na niewielkim ogniu, przyrządzić zasmażkę ze stopionego masła i zrumienionej mąki, rozprowadzić ją ochłodzonym wywarem z cebuli, zagotować, wymieszać z cebulą i osolic do smaku, dodac kwasku, dusić przez jakiś czas, posypać natką. Taka cebulka doskonale pasuje do mięs pieczonych i smażonych.



FORUM - bieżące dyskusje

Tomaszów Mazowiecki
W tym mieście to nie ma szans na normalną pracę - jak jest coś...
Zakazane imiona dla dzieci
Oliwka to dla mnie koszmarne imię -kojarzy się z kosmetykiem ☺
rozstępy w bardzo młodym wieku
Wahania wagi są najgorsze; wtedy skóra rozciąga się i pęka tkanka łączna. ....
Wyjazd na Podlasie
Ostatnio Lubelskie fajnie się promuje w tv, piękne mają tam widoki....