Cebula duszona po arpadzku

20 kwietnia 2010,
dodał: Kizia Mizia
Artykuł zewnętrzny

1/2 kg dymki lub szalotki
5 dag masła
łyzka mąki
cukier, kwasek cytrynowy, sól
łyzka natki pietruszki

Obraną cebulę zalać niewielką ilością wrzątku, ugotować aż zmięknie w odkrytym rondlu na niewielkim ogniu, przyrządzić zasmażkę ze stopionego masła i zrumienionej mąki, rozprowadzić ją ochłodzonym wywarem z cebuli, zagotować, wymieszać z cebulą i osolic do smaku, dodac kwasku, dusić przez jakiś czas, posypać natką. Taka cebulka doskonale pasuje do mięs pieczonych i smażonych.



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....