Cannelloni z owocami

30 grudnia 2010, dodał: Alfa i Omega
Artykuł zewnętrzny

składniki:

  • truskawki szklanka z kompotu lub świeże
  • 3 łyżki cukru
  • opakowanie wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki soku z pomarańczy
  • 2 łyżki mąki kukurydzianej
  • 1/2 opakowania cannelloni
  • łyzka masła

Pokroić drobno truskawki i wymieszać z cukrem oraz 3/4 wiórków kokosowych, przełożyć do rondelka i dusić na małym ogniu przez 5 minut. Dolać sok pomarańczowy, wsypać mąkę, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Ugotować al dente rurki makaronowe. Farszem napełniać rurki, formę do pieczenia posmarować masłem, ułożyć ciasno rurki. Wymieszać resztę wiórków z odrobiną soku i polać cannelloni, piec 40 minut w nagrzanym piekarniku 180 stopni C.