Cannelloni z owocami
Artykuł zewnętrzny
- truskawki szklanka z kompotu lub świeże
- 3 łyżki cukru
- opakowanie wiórków kokosowych
- 1/2 szklanki soku z pomarańczy
- 2 łyżki mąki kukurydzianej
- 1/2 opakowania cannelloni
- łyzka masła
Pokroić drobno truskawki i wymieszać z cukrem oraz 3/4 wiórków kokosowych, przełożyć do rondelka i dusić na małym ogniu przez 5 minut. Dolać sok pomarańczowy, wsypać mąkę, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia. Ugotować al dente rurki makaronowe. Farszem napełniać rurki, formę do pieczenia posmarować masłem, ułożyć ciasno rurki. Wymieszać resztę wiórków z odrobiną soku i polać cannelloni, piec 40 minut w nagrzanym piekarniku 180 stopni C.