Buraczki na ostro

6 lipca 2010, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

Składniki:
2 buraki
2-4 ząbki czosnku
łyżeczka świeżych ziół (natka pietruszki, szczypiorek, koperek)
sól
1 łyżka oleju
1 łyżeczka octu

Przygotowanie:

Ugotowane i obrane buraki zetrzeć na grubej tarce, wymieszać z pozostałymi składnikami. Doprawić według uznania. Marynować w lodówce min. 3 godziny. Sałatka jest najsmaczniejsza na drugi dzień. Idealnie pasuje do czerwonego i białego mięsa.



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz


FORUM - bieżące dyskusje

Motyle w obiektywie
Gdzie one latają o tej porze roku? Ja ich w moich okolicach nie spotykam....
Motyle w obiektywie
https://w.fotka.com/024/123/2e6b905b31.jpg https://w.fotka.com/024/123/9ea41a32b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/830abd9232.jpg https://w.fotka.com/024/123/38604270b6.jpg https://w.fotka.com/024/123/ebb4908516.jpg Rusałka Kratkowiec - Araschnia levana. Wiosenna szata barwna.
Błąd lekarski?
Nie bardzo wierzę , że coś nie działa bo to taki organizm....
Multicooker: Philipsa czy Redmonda?
Ja nie mam i jakoś żyję ☺