Bułeczki nadziewane pieczarkami i panierowane

13 września 2012, dodał: Magda111
Artykuł zewnętrzny
  • składniki na 4 porcje
6 bułeczek kajzerek

20 dag pieczarek

2 jajka

1 cebula

1 szklanka bułki tartej

olej do smażenia

sól i pieprz do smaku

natka pietruszki


  • przepis

W  bułeczkach  wydrążamy małą  dziurkę i  przez  nią  wyciągamy zawartość bułki ,  która będzie nam potrzebna  do  farszu .
Na patelni smażymy pokrojone pieczarki i cebulę , doprawiamy do smaku. Do przestudzonego farszu  dodajemy miąższ  z bułek jedno jajko  i natkę pietruszki , wszystko razem mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy każdą z bułek przez wydrążoną wcześniej dziurkę. Następnie  bułki moczymy  w jajku , panierujemy w  bułce tartej i  lekko rumienimy na głębokim tłuszczu z każdej strony. Podajemy udekorowane natką pietruszki .

file1347521352



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...