Bułeczki nadziewane pieczarkami i panierowane
Artykuł zewnętrzny
- składniki na 4 porcje
6 bułeczek kajzerek
20 dag pieczarek
2 jajka
1 cebula
1 szklanka bułki tartej
olej do smażenia
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki
- przepis
W bułeczkach wydrążamy małą dziurkę i przez nią wyciągamy zawartość bułki , która będzie nam potrzebna do farszu .
Na patelni smażymy pokrojone pieczarki i cebulę , doprawiamy do smaku. Do przestudzonego farszu dodajemy miąższ z bułek jedno jajko i natkę pietruszki , wszystko razem mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy każdą z bułek przez wydrążoną wcześniej dziurkę. Następnie bułki moczymy w jajku , panierujemy w bułce tartej i lekko rumienimy na głębokim tłuszczu z każdej strony. Podajemy udekorowane natką pietruszki .