brzoskwinie w sosie szodonowym

22 kwietnia 2009, dodał: Redakcja
Artykuł zewnętrzny

– 3 brzoskwinie (6 połówek z puszki)

– szklanka słodkiej śmietanki

– 3 żółtka

– pół szklanki białego wytrawnego wina

– 4 łyżki cukru pudru

– półtorej łyżeczki maki ziemniaczanej

– opakowanie cukru waniliowego

– kilka orzechów włoskich

 

 

Owoce pokroić w grubą kostkę, ułożyć w salaterce, makę wymieszać z niewielką ilością śmietanki. Pozostałą śmietankę wlać do małego rondelka, zagotować, wlać śmietankę z mąką, doprowadzić do wrzenia i od razu zestawić z ognia. Gorący płyn wlewać do utartych żółtek z cukrem pudrem, cały czas mieszając. Dodac wino i cukier waniliowy, schłodzonym sosem polać brzoskwinie i udekorować orzechami.



FORUM - bieżące dyskusje

Ładowanie aut elektrycznych - gdzie…
Ostatnio zauważyłam, że przy marketach są masowo instalowane takie stacje, można iść...
Najbliższa przyszłość...
U mnie najbliższa przyszłość to załatwienie ważnych spraw formalnych, muszę z tym zdążyć przed majem.
Leczenie kanałowe zębów w Warszawie…
Można znaleźć, ale przy 1-kanałowym zębie.
ryby
Ja jem głównie łososia i tuńczyka.