Bruschetta z awokado i parmezanem

22 maja 2010, dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dojrzałe awokado
kromki czerstwego chleba
3 ząbki czosnku
100 g parmezanu
oliwa z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Chleb grillujemy z obu stron na złoto i nacieramy czosnkiem.
– Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.



FORUM - bieżące dyskusje

Spróbuj Tai Chi i dlaczego warto
Do tego chyba trzeba mieć cierpliwość. Te ruchy są takie powolne, dokładne. Zabrakłoby mi...
Jak ugotować kalafior?
> Anays napisał/a: > Widziałam przepis, w którym kalafiora gotuje się w całości... A później...
sposób na paznokcie
To chyba nie masz problemu z łamaniem paznokci. :D U mnie jak jeden...
Metamorfoza fryzury
Mając włosy do ramion najpierw spróbowałabym drobnej zmiany. Zawsze można pójść krok dalej,...