Bruschetta z awokado i parmezanem

22 maja 2010,
dodał: Aneta Klimecka
Artykuł zewnętrzny

składniki:

dojrzałe awokado
kromki czerstwego chleba
3 ząbki czosnku
100 g parmezanu
oliwa z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Przygotowanie:

– Chleb grillujemy z obu stron na złoto i nacieramy czosnkiem.
– Awokado kroimy wzdłuż, przekręcamy i usuwamy pestkę wbijając w nią nóż, obieramy. Wkładamy do moździerza razem z obranymi dwoma ząbkami czosnku i startym drobno parmezanem. Stopniowo dolewamy oliwę, do uzyskania gęstej masy.Doprawiamy. Masę awokado-parmezanową układamy na grzance, posypujemy startym parmezanem. Podajemy zaraz po przygotowaniu.



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...