Brownies by Yvonne
Artykuł zewnętrzny
składniki:
100 g czekolady mlecznej
100 g czekolady deserowej
175 g masła
2 łyżki mleka
10 dkg mąki
20 dkg cukru pudru
5 jajek
10 g płatków czekoladowych (lub 10 g czekolady mlecznej)
Czekoladę połamać na małe kawałki, stopić na parze wraz z masłem i mlekiem. Ostudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać masło z czekoladą oraz mąkę. Miksować do czasu uzyskania kremowego ciasta. Średnią blaszkę wyłożyć pergaminem, wylać na nią ciasto, wyrównać powierzchnię. Posypać płatkami czekolady lub czekoladą startą na tarce o grubych oczkach. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 25 minut. Po upieczeniu natychmiast wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostudzenia.
Smacznego!