Brownies by Yvonne

17 października 2011, dodał: IwonaF
Artykuł zewnętrzny

składniki:

100 g czekolady mlecznej

100 g czekolady deserowej

175 g masła

2 łyżki mleka

10 dkg mąki

20 dkg cukru pudru

5 jajek

10 g płatków czekoladowych (lub 10 g czekolady mlecznej)

Czekoladę połamać na małe kawałki, stopić na parze wraz z masłem i mlekiem. Ostudzić. Jajka ubić z cukrem, dodać  masło z czekoladą oraz mąkę. Miksować do czasu uzyskania kremowego ciasta. Średnią blaszkę wyłożyć pergaminem, wylać na nią ciasto, wyrównać powierzchnię. Posypać płatkami czekolady lub czekoladą startą na tarce o grubych oczkach. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 25 minut. Po upieczeniu natychmiast wyjąć z piekarnika, pozostawić do ostudzenia.

Smacznego!

file1267610134