Brokuły w sosie cytrynowym

3 sierpnia 2012, dodał: Finao
Artykuł zewnętrzny

składniki:

40 gram masła
40 gram mąki
500 ml wywaru warzywnego
100 ml śmietany 30 %
sól, pieprz
– sok z cytryny
600 gram brokułów
plasterki cytryny

w rondelku rozgrzać masło, wsypać mąkę, zrobić zasmażkę. Wlać zimny wywar, gotować na małym ogniu około 15 minut, dolać śmietanę, sos doprawić do smaku, zestawić z ognia, dodać sok z cytryny do smaku. Brokuły podzielić na różyczki, ugotować na parze (około 5 minut) w razie potrzeby dłużej. Brokuły odcedzić, rozłożyć na talerze, udekorować cytryną, polać sosem. Podawać z pieczonymi ziemniaczkami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...