Botwina

17 stycznia 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    rosół warzywny 1, 1/4 litra
    botwina 1 pęczek (może być mrożona)
    śmietana 1/2 szklanki
    mąka
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
    masło 2 łyżeczki
    koperek

      Botwinkę umyć, buraczki z botwinki obrać. Wszystko pokroić na kawałki. Botwinkę i buraczki poddusić w małej ilości wody z dodatkiem masła, dodać rosołu, podprawić sokiem z cytryny,cukrem,pieprzem i solą. Wyłączyć zupę i dodać śmietanę. Posypać koperkiem.

      file1263740239



      FORUM - bieżące dyskusje

      Nasze mniejsze i większe kłamstwa:)…
      Tak jest chyba najlepiej. Przynajmniej nie ma się później wyrzutów sumienia.
      Włókniaki na powiekach
      > rosie napisał/a: > Ja bym najpierw leczyla przyczynę czyli insulinoopornosc....Lekarze sami na to nie wpadli...? No...
      Nadkwasota
      Od mniej więcej roku, może troszkę dłużej, miewam wieczorami zgagę. Pomaga mi zjedzenie kilku...
      Włosy wypadają i łamią się... jak s…
      Do tego masaż skóry głowy i całego czepca podczas wcierania. Nie każdy pamięta...