Botwina

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    rosół warzywny 1, 1/4 litra
    botwina 1 pęczek (może być mrożona)
    śmietana 1/2 szklanki
    mąka
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
    masło 2 łyżeczki
    koperek

      Botwinkę umyć, buraczki z botwinki obrać. Wszystko pokroić na kawałki. Botwinkę i buraczki poddusić w małej ilości wody z dodatkiem masła, dodać rosołu, podprawić sokiem z cytryny,cukrem,pieprzem i solą. Wyłączyć zupę i dodać śmietanę. Posypać koperkiem.

      file1263740239



      FORUM - bieżące dyskusje

      Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
      Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
      Częstochowa
      Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
      Fryzura a zawód
      Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
      Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
      Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...