Botwina

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    rosół warzywny 1, 1/4 litra
    botwina 1 pęczek (może być mrożona)
    śmietana 1/2 szklanki
    mąka
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
    cukier
    masło 2 łyżeczki
    koperek

      Botwinkę umyć, buraczki z botwinki obrać. Wszystko pokroić na kawałki. Botwinkę i buraczki poddusić w małej ilości wody z dodatkiem masła, dodać rosołu, podprawić sokiem z cytryny,cukrem,pieprzem i solą. Wyłączyć zupę i dodać śmietanę. Posypać koperkiem.

      file1263740239



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz


      FORUM - bieżące dyskusje

      Żubrówka czy Luksusowa na imprezę?…
      Ja nie piję wódki, więc się nie wypowiem która lepsza. Ja na imprezę...
      Jaki utrwalacz do pazknoci ???
      Utwardzacz może być stosowany jako baza pod kolorowy lakier lub samodzielnie, jako preparat odżywczy....
      Niechęć do macierzyństwa
      W takim uproszczonym schemacie myślenia nie mieszczą się inne powody, z jakich ktoś...
      pasemka na czarne włosy
      Pasemka na czarnych włosach mogą być subtelne i naturalne, na przykład w kolorze średniego...