Pulpety z kapustą

17 stycznia 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

    1/2 kg mięsa miękkiego
    1/4 główki kapusty młodej
    1 czerstwa bułeczka
    cebula 2 sztuki
    czosnek 1 ząbek
    1 jajko
    przyprawy:
    vegeta
    pieprz
    koperek
    4 pomidory bez skórki
    tarta bułka
    olej
    śmietana
    mąka
    keczup 1 łyżka
    musztarda 1 łyżka


      Zemleć mięso, cebulę, ząbek czosnku i  kapustę oraz namoczoną i odciśniętą bułkę. Dodać jajko, przyprawy oraz łyżkę keczupu i łyżkę musztardy. Dokładnie wyrobić masę i zrobić pulpety. Obtoczyć w tartej bułce i obsmarzyć na oleju ze wszystkich stron. Przełożyć do garnka, wlać 2 szklanki wody, 1 kostkę rosołową, podsmażoną cebulę  i pomidory bez skórki. Gotować na wolnym ogniu około 1/2 godziny. Zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką i dużą ilością pokrojonego drobno kopru. Podawać z ziemniakami i surówką.

      file1263740065



      Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

      Dodaj komentarz