Borówka, jarzębina i żurawina – sprawdzone trio PREMIUM do mięsnych dań

21 grudnia 2015, dodał: ACHA PR
Artykuł zewnętrzny

Niezależnie od tego, jakie mięsne dania zagoszczą tego roku na naszym świątecznym stole, smak każdego z nich można w łatwy i efektowny sposób wzbogacić za pomocą odpowiednich dodatków. Słodkie lub słodko-kwaśne przetwory z jesiennych owoców to smaczna i zdrowa alternatywa dla ciężkich i tłustych sosów.

premium_borowka_2014

Poręczne i stylowe słoiki występują w trzech wykwintnych smakach – borówki, jarzębiny i żurawiny. Warto skosztować każdego z nich i znaleźć swój ulubiony. Oryginalny aromat każdego z tych rzadkich jesiennych owoców doskonale komponuje się zwłaszcza z dziczyzną, ale też wołowiną, wieprzowiną, a nawet drobiem. Jednak są one godne polecenia nie tylko ze względu na walory smakowe – dodatki te są także bogatym źródłem witamin, szczególnie witaminy C. Spośród trzech smaków PREMIUM na szczególną uwagę zasługuje jarzębina, znana ze swoich zdrowotnych właściwości, a mimo to wciąż mało popularna na polskich stołach. Ma ona zbawienny wpływ szczególnie na nasze nerki i wątrobę, o które warto dbać kiedy postanowimy jak zwykle pofolgować sobie w czasie świąt. Z kolei żurawina jest dobra na serce, a także reguluje poziom cukru we krwi i ma działanie antybakteryjne. Borówka natomiast jest naturalnym źródłem antyoksydantów, które niszczą szkodliwe wolne rodniki.

premium_zurawina_2015

Skoro już znamy korzyści płynące ze spożywania przetworów z borówek, jarzębiny i żurawiny, pora zapoznać się także z ich wybornym smakiem! Dodatki do mięs Stovit PREMIUM to tegoroczni goście specjalni na obiedzie w pierwszy dzień Świąt.

premium_jarzebina_2015



Możesz śledzić wszystkie odpowiedzi do tego wpisu poprzez kanał .

Dodaj komentarz