Bogusiny kurak

19 marca 2010, dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wzorowałam się na pomyśle mojej przyjaciółki – oczywiście doprawiam po swojemu .

Czas : 45 minut

Składniki :

4 pałki z kurczaka

1 puszka groszku konserwowego ( ja biorę Bonduelle )

2 łyżki oleju ( słonecznikowy lub z pestek winogron )

1 łyżka masła

1/3 kostki bulionu drobiowego ( ja użyłam Bulionetki drobiowej Knorra )

pieprz mielony

1 mała łyżeczka miodu

sok z cytryny

2 łyżki pokrojonego koperku

Mięso kurczaka natrzeć miodem roztartym z olejem i szczyptą pieprzu .Na patelni rozgrzać resztę oleju z masłem i obsmażyć kurczaka na rumiano .Wlać zalewę z groszku i wrzucić połowę groszku, koper, kostkę bulionową . Dusić pod przykryciem 30 minut. Dodać resztę groszku . Zagotować . Doprawić sos pieprzem i sokiem z cytryny .

file1269016645