Bogusiny kurak

19 marca 2010,
dodał: Babciagramolka
Artykuł zewnętrzny

Wzorowałam się na pomyśle mojej przyjaciółki – oczywiście doprawiam po swojemu .

Czas : 45 minut

Składniki :

4 pałki z kurczaka

1 puszka groszku konserwowego ( ja biorę Bonduelle )

2 łyżki oleju ( słonecznikowy lub z pestek winogron )

1 łyżka masła

1/3 kostki bulionu drobiowego ( ja użyłam Bulionetki drobiowej Knorra )

pieprz mielony

1 mała łyżeczka miodu

sok z cytryny

2 łyżki pokrojonego koperku

Mięso kurczaka natrzeć miodem roztartym z olejem i szczyptą pieprzu .Na patelni rozgrzać resztę oleju z masłem i obsmażyć kurczaka na rumiano .Wlać zalewę z groszku i wrzucić połowę groszku, koper, kostkę bulionową . Dusić pod przykryciem 30 minut. Dodać resztę groszku . Zagotować . Doprawić sos pieprzem i sokiem z cytryny .

file1269016645



FORUM - bieżące dyskusje

Wolontariat zagraniczny
Ja bym chętnie podróżowała w taki sposób, ale niestety trzeba pracować...
Cukrzyca za ciąża
Według mnie to wahania hormonów odpowiadają za cukrzycę w ciąży, a nie dieta...
Sieć C&A
No niestety, dziś wiele ubrań to typowe jednorazówki o marnej jakości...
57 proc. osób do 40 roku życia nie …
I to są osoby, które zwykle miały więcej rodzeństwa, a co będzie z pokoleniem...