Boczniaki z serem pleśniowym

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg.boczniaków

25dag.sera pleśniowego

1 cebula

sałata i zioła

4 łyżki masła

sól

pieprz

1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Boczniaki pokroić na kawałki.Cebulę posiekać. i zeszklić na patelni na rozgrzanym maśle.Dodać boczniaki i podsmażyć.Doprawić solą,pieprzem,podlać wodą  i dusić do miękkości.Do wysmarowanych 4 naczyń żaroodpornych rozdzielić boczniaki.Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o duzych oczkach i posypać nim każdą porcję grzybów.Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni.Po upieczeniu,każdą porcję ozdobić sałatą i ziołami.Podawać z pieczonymi ziemniakami.