Boczniaki z serem pleśniowym

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg.boczniaków

25dag.sera pleśniowego

1 cebula

sałata i zioła

4 łyżki masła

sól

pieprz

1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Boczniaki pokroić na kawałki.Cebulę posiekać. i zeszklić na patelni na rozgrzanym maśle.Dodać boczniaki i podsmażyć.Doprawić solą,pieprzem,podlać wodą  i dusić do miękkości.Do wysmarowanych 4 naczyń żaroodpornych rozdzielić boczniaki.Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o duzych oczkach i posypać nim każdą porcję grzybów.Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni.Po upieczeniu,każdą porcję ozdobić sałatą i ziołami.Podawać z pieczonymi ziemniakami.



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...