Boczniaki z serem pleśniowym

3 października 2013, dodał: Gad
Artykuł zewnętrzny

Składniki:

1 kg.boczniaków

25dag.sera pleśniowego

1 cebula

sałata i zioła

4 łyżki masła

sól

pieprz

1/2 szklanki wody

Przygotowanie:

Boczniaki pokroić na kawałki.Cebulę posiekać. i zeszklić na patelni na rozgrzanym maśle.Dodać boczniaki i podsmażyć.Doprawić solą,pieprzem,podlać wodą  i dusić do miękkości.Do wysmarowanych 4 naczyń żaroodpornych rozdzielić boczniaki.Ser pleśniowy zetrzeć na tarce o duzych oczkach i posypać nim każdą porcję grzybów.Piec ok. 20 minut w temp. 200 stopni.Po upieczeniu,każdą porcję ozdobić sałatą i ziołami.Podawać z pieczonymi ziemniakami.



FORUM - bieżące dyskusje

zabawa - odpowiedz tytułem piosenki…
"Wszystko czego dziś chcę" Kiedy masz gorszy dzień...
Outlet - Promocje
Jak byłam tam na zakupach to sporo rzeczy było marnej jakości, w końcu wybrałam...
Jaki odkurzacz
Ja sprzątam tylko mopem, nie mam już dywanów więc odkurzacz stał się zbędny...
Sprawdzone sposoby na dziecięce dol…
Dokładnie. Nie zabierać dzieci do sklepów, przychodni jak nie potrzeba. Nieraz widzę...