Boczek faszerowany

19 września 2013,
dodał: Margaretkaw
Artykuł zewnętrzny

Rozgrzeje podczas jesiennej pluchy :)

Składniki:
1,3 kg surowego boczku
30 dag mięsa mielonego
2 łyżeczki jarzynki
3 łyżeczki majeranku
6 listków laurowych
2 łyżki bułki tartej
2 łyżki prażonej cebuli
pół łyżeczki pieprzu ziołowego

Boczek natrzeć 1 łyżeczką jarzynki, pieprzem ziołowym i majerankiem. Odstawić na noc do lodówki. Mięso mielone wymieszać z bułką tartą i łyżeczką jarzynki. Po rozłożeniu płata boczku posmarować go mięsem mielonym i posypać prażoną cebulką.
Spiąć szpadelkami, piec około 1,5 – 2 godzin.

 

file1379578887



FORUM - bieżące dyskusje

Doda Dream Show
Całkiem możliwe. Z jednej strony okej, ma jakiś swój wizerunek sceniczny, publiczny, medialny,...
Pracoholizm
AI - wspaniałe narzędzie i genialne odkrycie, które ludzkość będzie wykorzystywać także przeciwko...
klejenie butów
Zużyte obuwie wygląda źle i psuje cały nasz wizerunek. Czasem jednak warto ratować...
Jak radzicie sobie z pielęgnacją ce…
Które miejsca macie najbardziej przesuszone? U siebie zauważyłam, że najbardziej suche mam łydki....