Boczek duszony

29 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag boczku
listek laurowy
ziele angielskie
cebula duża
ćwikła
pieczywo
czosnek
sól
pieprz
olej

Boczek natrzeć czosnkiem solą i pieprzem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po czym włożyć do garnka z gotującą wodą i dusić na wolnym ogniu do miękkości. W między czasie podsmażyć na tym samym tłuszczu cebulę i dodać do boczku wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Podawać z pieczywem  i  ćwikłą.

file1269886544



FORUM - bieżące dyskusje

Czy znacie jakiś ośrodek terapii na…
Pacjent musi jednak chcieć wyjść z nałogu, najlepsze osrodki nie pomogą bez jego chęci...
Częstochowa
Najszybciej można znaeźć pracę przez agencje pracy, oczywiście nie jakąś super, ale taką...
Fryzura a zawód
Wg mnie fryzura to drugorzędna sprawa, a o powadze świadczy zachowanie...
Jak urządzić łazienkę dla osoby sta…
Polecam też dobre punktowe oświetlenie jak ktoś ma problem ze wzrokiem...