Boczek duszony

29 marca 2010,
dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag boczku
listek laurowy
ziele angielskie
cebula duża
ćwikła
pieczywo
czosnek
sól
pieprz
olej

Boczek natrzeć czosnkiem solą i pieprzem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po czym włożyć do garnka z gotującą wodą i dusić na wolnym ogniu do miękkości. W między czasie podsmażyć na tym samym tłuszczu cebulę i dodać do boczku wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Podawać z pieczywem  i  ćwikłą.

file1269886544



FORUM - bieżące dyskusje

Domy modułowe - opinie
Na pewno elewacja zniszczy się warunkami pogodowymi, a czy będzie dalej miała właściwości termoizolacyjne...
Egzotyczne zwierzęta w domach?
Ktoś podobno trzymał krokodyla w wannie, co trzeba mieć w głowie żeby...
Przewożenie dziecka w taksówce
Ogólnie fotelik daje dobre zabezpieczenie dziecku, więc nie warto tu ryzykować jego brakiem.
Modny manicure na imprezę
Ja wybieram zawsze klasyczny, beżowy.