Boczek duszony

29 marca 2010, dodał: eva45
Artykuł zewnętrzny

30 dag boczku
listek laurowy
ziele angielskie
cebula duża
ćwikła
pieczywo
czosnek
sól
pieprz
olej

Boczek natrzeć czosnkiem solą i pieprzem i odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Podsmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor po czym włożyć do garnka z gotującą wodą i dusić na wolnym ogniu do miękkości. W między czasie podsmażyć na tym samym tłuszczu cebulę i dodać do boczku wraz z liściem laurowym i zielem angielskim. Podawać z pieczywem  i  ćwikłą.

file1269886544



FORUM - bieżące dyskusje

Naturalne kosmetyki
Sama robię kremy, ale to wymaga wysokiej higieny, bo inaczej krem się...
Typy mężczyzn
Maminsynki wychowane przez samotne matki. Tragedia... oni nie są zdolni do żadnego związku...
Jak można zostać dietetykiem
Kurs dietetyki też jest ok, jeśli ktoś się sam dokształca i interesuje swoją dziedziną.
leczenie niepłodnosci
Moim zdaniem leczenie nepłodności ma sens do 30. roku życia. Potem wzrasta znacznie ryzyko...