Błyskawiczny tuńczyk w śmietanie

30 czerwca 2011,
dodał:
Artykuł zewnętrzny

Smakowite i pożywne danie:)

Składniki:

1 cebula

2 puszki tuńczyka w sosie własnym

1 mała śmietana

posiekany koperek, sól, pieprz


Wykonanie:

Posiekaną cebulę podsmażam na oleju, dodaję do niej odcedzonego tuńczyka. Następnie przyprawiam solą i pieprzem i mieszam. Wlewam śmietanę i trzymam na patelni do momentu aż będzie ciepła ale nie gotuję jej. Posypuję koperkiem i układam na talerzu. Można udekorować go według swego uznania:)

Smacznego:)

file1309470312



FORUM - bieżące dyskusje

Reportaże, książki oparte na faktac…
Fajne książki reportażowe o wschodniej Polsce ma wydawnictwo Paśny Buriat. Łączą opisy przyrody...
Klasyka literatury - do czego wraca…
Ja lubię wrócić do "Nocy i dni"...
ulubione filmy
Ja zawsze oglądam "Jak rozpętałem II wojnę światową" - Marian Kociniak to mistrz aktorstwa...
Na jakim filmie ostatnio byłaś w ki…
"Fenicki układ" - ciekawy film z wątkami biznesowymi i kryminalnymi ,które łączą się w...